Puvusto

Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry:llä on puvusto, josta kuka tahansa voi vuokrata kansallispukuja tai pukujen osia. SKY:n ja KTNL:n jäsenyhdistyksiin kuuluville alennus.

Puvusto on avoinna keskiviikkoisin 17.00 - 19.00.

Valikoimissamme on noin 300 suomalaista kansallispukua. Lasten kokoja löytyy väliltä 100-170 cm, naisten kokoja 32-48 ja miesten kokoja 44-58. Naisten pukuihin kuuluu hame, paita, liivi ja esiliina sekä päähine (tytöillä nauhat, naisilla tanu, tykkimyssy tai huntu). Usein pukuun kuuluu myös tasku, huivi ja koru. Miesten pukuihin kuuluu housut, paita ja liivi, useimmiten myös päähine ja huivi tai solki paidan kiinnitykseen.

Emme vuokraa naisten pukuihin kuuluvia valkoisia sukkia. Värilliset sukat ja miesten polvihousujen sukat sen sijaan vuokraamme puvun mukana. Myös vuokrakenkävalikoimamme on heikko. Käytä siis kansallispuvun kanssa omia yksinkertaisia mustia avokkaita tai kävelykenkiä.

Pukutilaukset tehdään puvuston aukioloaikana tai sähköpostitse. Lainaajan on mahdollisuuksien mukaan tultava itse sovittamaan pukua, sillä puvut ovat melko tyköistuvia, jolloin istuvimman puvun löytää vain itse kokeilemalla.

Mikäli et itse pääse ei esim. välimatkan takia sovittamaan pukua, tulee kaukolainauksissa antaa lainaajan pituus, ikä (lapset), vyötärönympärys, rinnanympärys (aikuiset), selänpituus (niskasta vyötärölle), hihanpituus (olkasaumasta ranteeseen) sekä alaosan pituus (hameessa vyötäröltä nuppiluuhun, housuissa vyötäröltä nilkkaan). Näin voimme taata mahdollisimman sopivan puvun.

Suurista pukutilauksista (yli 5 kpl) pyydetään aina ilmoittamaan hyvissä ajoin etukäteen.