Vuokrattavat kansallispuvut

Valikoimissamme on noin 300 suomalaista kansallispukua.

Lasten kokoja löytyy väliltä 110-160 cm, naisten kokoja 32-56 ja miesten kokoja 44-58.

Puvun osat

Vuokra sisältää puvun kaikkine saatavilla olevine osineen.

Naisten pukuihin kuuluu hame, paita, liivi ja esiliina sekä päähine (tytöillä nauhat, naisilla esimerkiksi tanu, tykkimyssy tai huntu). Usein pukuun kuuluu myös tasku, huivi ja koru.

Miesten pukuihin kuuluu housut, paita ja liivi, useimmiten myös päähine sekä huivi tai solki paidan halkion kiinnitykseen.

Emme vuokraa naisten pukuihin kuuluvia valkoisia sukkia. Värilliset sukat ja miesten polvihousujen sukat sen sijaan vuokraamme puvun mukana.

Vuokrakenkävalikoimamme on heikko. Käytä siis kansallispuvun kanssa omia yksinkertaisia mustia avokkaita tai kävelykenkiä.

Pyrimme aina löytämään asiakkaalle mahdollisimman täydellisen pukukokonaisuuden. Otathan kuitenkin huomioon, että kokoelmamme perustuu lahjoituksiin, ja osa puvuista on iäkkäitä. Yksittäisiä puutteita asusteissa tai osien kunnossa voi esiintyä.

Ohjeita kansallispuvun käyttöön, pukeutumiseen ja asusteisiin Suomen käsityön museon sivuilla.

Myytävät puvut

Puvustolla on myytävänä muutamia kansallispukuja, lähinnä lasten kokoja, sekä yksittäisiä pukujen osia. Kysy tarkemmin sähköpostilla.

Lahjoitukset

Eikö vanhalle kansallispuvulle löydy käyttäjää? Otamme vastaan puvustolle lahjoituksina sekä kokonaisia pukuja että yksittäisiä osia. Ota yhteyttä sähköpostitse - anna puvulle uusi elämä!